Dieta pentru MINTE, mentine sanatatea creierului si a functiei cognitive

>>>>Dieta pentru MINTE, mentine sanatatea creierului si a functiei cognitive

Dieta pentru MINTE, mentine sanatatea creierului si a functiei cognitive

Dieta pentru MINTE este un instrument util in obtinerea si mentinerea sanatatii creierului.

Dieta pentru MINTE, un regim alimentar creat de cercetatorii de la Rush University Medical Center, poate reduce semnificativ declinul cognitiv in cazul supravietuitorilor unui accident vascular cerebral,  este concluzia unui studiu  prezentat de Asociatia Americana de Accidente Vascular-Cerebrale, in cadrul  Conferintei Internationale ce a vut loc in data de 25 ianuarie 2018, la Los Angeles.

Aceste concluzii sunt importante, deoarece supravietuitorii unui accident vascular cerebral sunt de doua ori mai susceptibili de a dezvolta dementa, in comparatie cu populatia fara astfel de antecedente. 

Dieta, cunoscuta sub denumirea de Dieta pentru MINTE, este pe scurt, un hibrid intre dieta Mediteraneana si dieta DASH (Abordari Dietetice pentru Oprirea Hipertensiunii). Ambele au fost concepute pentru a reduce riscul de afectiuni cardiovasculare, precum hipertensiunea arteriala, infarctul miocardic si accidentul vascular cerebral.

” In Dieta pentru MINTE, sunt incluse alimente care promoveaza sanatatea creierului, precum legumele, fructele, pestele si uleiul de masline”, a spus Dr. Laurel J. Cherian, neurolog vascular si profesor asistent in Departamentul de Stiinte neurologice al Rush University Medical Center, autorul principal al studiului, care a fost finantat de National Institute of Aging .

„Am descoperit ca acesta dieta are potentialul de a diminua declinul cognitiv in cazul supravietuitorilor unui accident vascular cerebral.”

Co-autorul studiului Martha Clare Morris, nutritionist epidemiolog la Rush University Medical Center, si colegii ei au dezvoltat “Dieta pentru MINTE” bazata pe informatii obtinute in ani de cercetare, despre ce alimente si nutrienti au efecte bune si rele, asupra functionarii creierului. Dieta a fost asociata cu un risc redus de Alzheimer si declin cognitiv, la seniorii care urmau la recomandarile sale.

Studiile au descoperit ca acidul folic, vitamina E, acizi grasi omega-3, carotenoizii si flavonoidele sunt asociate cu o rata mult mai lenta de declin cognitiv, citeste mai departe:

Sursa: Rush University Medical Center

By |2018-02-06T14:27:11+02:00februarie 6th, 2018|Sanatatea ta|0 Comments

About the Author:

Leave A Comment